Οι νέοι στρατευμένοι δεν είναι μόνοι τους! Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη κατά παραγγελία ψυχιατρική γνωμάτευση με ανύπαρκτα στοιχεία απέναντι σε στρατιώτη!

Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) για την αντιδραστική απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση του 644 Μ/Κ Τ.Π. σε βάρος φαντάρου. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στεκόμαστε στο πλευρό του στρατευμένου στο 644 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού, ο οποίος τιμωρήθηκε με άδικο και πρωτοφανή τρόπο επειδή παραπονέθηκε για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας στο στρατόπεδο “Κανδηλάπτη” στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, αντί να δώσει λύσεις στις δίκαιες διαμαρτυρίες των φαντάρων, ο διοικητής του Τάγματος παρέπεμψε έναν εξ αυτών με αβάσιμα στοιχεία και άδικες κατηγορίες, στον υποδιοικητή ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ, με κατά παραγγελία γνωμάτευση για να δώσει αναβολή στον στρατιώτη!! Ο στρατιώτης αφού εξήγησε για τις ανύπαρκτες αναφορές του διοικητή και τα ανυπόστατα ψυχιατρικά στοιχεία  και περιστατικά που επιδίωκε να του προσάψει, απαίτησε να συνεχίσει κανονικά τη θητεία του. Με την πίεση του στρατιώτη αποφεύχθηκε η αναβολή, και παρουσιάστηκε μάλιστα ως χαριστική η γνωμάτευση που τον κατέτασσε αβάσιμα από Ι1 σε Ι3 Ψυχολογικό. Επιπλέον ο ψυχίατρος επισήμανε πως αν ξαναφτάσει τέτοιο πληροφοριακό σημείωμα στα χέρια τους “δεν θα  μπορεί να κάνει τίποτα”.

Αυτές οι άθλιες μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν! Δεν θα επιτρέψουμε να χαρακτηρίζεται ως ψυχικά ασθενής και “τρελός” όποιος στρατευμένος παραπονεθεί για τα δικαιώματά του στα πλαίσια της θητείας του. Την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες της διοίκησης του στρατού έχει η κυβέρνηση που υποθάλπει, ανέχεται και υποδαυλίζει αυτές τις απαράδεκτες μεθόδους. Τέτοιες αυθαίρετες και “τιμωρητικές” πρακτικές γεμίζουν οργή κάθε νέο που σπουδάζει και αύριο θα υπηρετήσει τη θητεία του! Συμπληρώνουν τα απαράδεκτα κυβερνητικά μέτρα αυταρχισμού ενάντια στους ίδιους τους φοιτητές με την θέσπιση πειθαρχικών ποινών  και πανεπιστημιακής αστυνομίας.

          Οι φαντάροι δεν είναι μόνοι τους. Έχουν δίπλα τους όλη τη νεολαία και το λαό. Απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα πρέπει να ανακληθεί η απαράδεκτη κατά παραγγελία ψυχιατρική γνωμάτευση με ανύπαρκτα στοιχεία απέναντι στον στρατιώτη.
  • Άμεσα να παρθούν μέτρα για τον κορονοϊό και τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων μέσα στα στρατόπεδα.
  • Όχι σε αντιδραστικές ενέργειες διοικήσεων του στρατού σε βάρος των φαντάρων.

Ανάλογες αποφάσεις στήριξης του νέου στρατευμένου και καταδίκης της άδικης τιμωρίας του έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Φιλοσοφικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ ΠΑΔΑ και ο σύλλογος οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ. Επίσης οι σύλλογοι Μηχανικών Περιβάλλοντος και Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης, ΕΛΜΕΠΑ Χανίων.

Δείτε ακόμα...