Οι νέοι στρατευμένοι ενώνουμε τη φωνή μας για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση πυρκαγιών στη Δυτική Αττική
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΩΣ ΕΔΩ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!  

Οι νέοι στρατευμένοι αυτές τις μέρες παρακολουθούμε να εξελίσσεται ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Οι εικόνες από τις πυρκαγιές και τους απανθρακωμένους ανθρώπους στον Έβρο, στην Αττική και σε πολλές ακόμα περιοχές της χώρας μας μας γεμίζουν με οργή.  

Βλέπουμε εμείς και οι οικογένειες μας, ότι έχουμε απέναντι μας ένα κράτος που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία της ζωής μας, των σπιτιών μας, του δασικού μας πλούτου.  

Δεν κάνει το παραμικρό ώστε να ενισχυθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό το Πυροσβεστικό σώμα, να προσληφθούν εργαζόμενοι στα δασαρχεία και ταυτόχρονα δεν παίρνει κανένα μέτρο προκειμένου να υπάρξει πρόληψη από τις δασικές πυρκαγιές, παρά μόνο μας καλεί με ένα μήνυμα του 112 να φύγουμε από τα σπίτια μας «και αν σώθηκε κάποιος έχει καλώς, αν όχι, ευθύνεται η κλιματική αλλαγή».  

Αντίθετα το ίδιο αυτό κράτος δείχνει μεγάλη ικανότητα και προσήλωση στο να δίνει δισεκατομμύρια που προέρχονται από την φορολογία του λαού για πολεμικούς εξοπλισμούς στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και στους Ναζί του Αζόφ, στο να διαθέτει πυροσβεστικά οχήματα ώστε να γίνονται πλειστηριασμοί λαϊκών σπιτιών, στο να καταστέλλει τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.  

Οι κορώνες της κυβέρνησης «πώς όλα λειτουργούν με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή» καταρρέουν. Αυτό μαρτυρά και ο θάνατος των μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς. Αποδεικνύεται με κάθε τρόπο ότι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα όσο αναφορά το μεταναστευτικό είναι εγκληματική και είναι το λιγότερο προκλητικό να αφήνει ανενόχλητα διάφορα φασιστοειδή να στοχοποιούν τους πρόσφυγες προκειμένου να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τις πυρκαγιές.  

Όλοι εμείς που υπηρετούμε αυτή την περίοδο την θητεία μας, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να χάνονται ζωές για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων που από όλη αυτήν την κατάσταση βγαίνουν κερδισμένοι.   Για αυτό και ενώνουμε την φωνή μας στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Παρασκευή 25 Αυγούστου μαζί με τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, όλο τον λαό που παλεύει για να σώσει τις περιουσίες του, που παλεύει για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές και το φυσικό περιβάλλον!  

ΣΤΡ(ΠΖ) Ζήσης Δημήτριος 

Δείτε ακόμα...