Κλιμακώνεται η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία, την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις και τα παζάρια, τα οποία ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.
Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύχτα μια από τις πιο μαζικές επιθέσεις εναντίον της χώρας, χρησιμοποιώντας 598 drones και 31 πυραύλους.
Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 563 drones και 26 πυραύλους, αλλά η επίθεση έπληξε 13 περιοχές, με συντρίμμια να πέφτουν σε 26. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο επίκεντρο της επίθεσης βρέθηκε η ουκρανική πρωτεύουσα, όπου τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 38 τραυματίστηκαν.
Η επίθεση έπληξε και το κτίριο της διπλωματικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κίεβο, το οποίο υπέστη «σοβαρές ζημιές από το ωστικό κύμα», όπως υποστήριξαν αξιωματούχοι της ΕΕ. Παρά τις ζημιές, κανένα μέλος της αποστολής δεν τραυματίστηκε. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, δήλωσε πως αυτή η επίθεση ενισχύει την «αποφασιστικότητα» για στήριξη της Ουκρανίας.



