Οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας παραμένουν σταθερές

O αγωγός Ντρούζμπα /Πηγή: Ria Novosti

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας παραμένουν σταθερές στα 42,4 εκατ. κυβικά μέτρα μέσω του σταθμού διανομής φυσικού αερίου Sudzha στις 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Αερίου της Ουκρανίας (GTSOU). Η γραμμή διέλευσης μέσω της Ουκρανίας παραμένει η μόνη για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου σε χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης μετά την καταστροφή του Nord Stream.

Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου (UGS) είναι πλήρεις πάνω από 95%, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την Gas Infrastructure Europe (GIE). Νωρίτερα, οι χώρες της ΕΕ ανέλαβαν την υποχρέωση να φτάσουν το επίπεδο πληρότητας των εγκαταστάσεων αποθήκευσης αερίου τουλάχιστον 80% για το χειμώνα 2022-2023 και 90% για όλες τις μελλοντικές χειμερινές περιόδους.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream ανεστάλησαν πλήρως στις αρχές Σεπτεμβρίου έως ότου επιδιορθωθούν οι διαρροές πετρελαίου στους συμπιεστές του σταθμού Portovaya. Ωστόσο, στις 26 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκε άνευ προηγουμένου ζημιά σε τρία τμήματα των αγωγών Nord Stream 1 και 2. Σουηδοί σεισμολόγοι ανέφεραν δύο εκρήξεις που καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών Nord Stream. Το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της μεταφοράς φυσικού αερίου είναι αδύνατο να εκτιμηθεί μέχρι στιγμής.

Δείτε ακόμα...