Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ εμπλέκουν το λαό της χώρας σε περιπέτειες

Οι στρατευμένοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ανησυχούμε, συζητάμε και η πραγματικότητα μάς επιβεβαιώνει καθημερινά τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής που αποφασίζει η αστική τάξη της χώρας μας, μέσω των πολιτικών της εκπροσώπων, της κυβέρνησης.

Η ανυπομονησία της κυβέρνησης να ψηφιστεί η «ελληνογαλλική συμφωνία» και να πειστεί ο λαός, πως αυτή ενισχύει την άμυνα της χώρα, ότι είναι αναγκαία για την προάσπιση των ελληνικών κυριαρχικών συμφερόντων, πρέπει να ξεσκεπαστεί, να βγουν συμπεράσματα από το ίδιο το κείμενο της συμφωνίας, όπως παρουσιάστηκε, το ιστορικό τέτοιων συμφωνιών (που υπάρχουν πόσες εν ισχύ στην χώρα μας), τον κίνδυνο που ελλοχεύει καθημερινά για τον λαό μας και για τους γειτονικούς.

Και αυτή, όπως και άλλες συμφωνίες στο παρελθόν, που έχουν βαφτιστεί «αμυντικές» για τα μάτια του κόσμου, όπως και η συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, εμπλέκουν τον λαό της χώρας μας σε δαιδαλώδεις περιπέτειες, με άγνωστες συνέπειες. Το βασικό της χαρακτηριστικό από τα στοιχεία που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας, είναι η διάθεση υποδομών της χώρας, στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως βάσεις! Παραπέρα, γίνεται αναφορά σε Κοινές δραστηριότητες, εκπαίδευση και στρατιωτικές ασκήσεις κλπ, στο πλαίσιο της αυξημένης ναυτικής παρουσίας της Γαλλίας στη Μεσόγειο ή της κοινής συμμετοχής σε διμερείς ή πολυμερείς ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος”.

Άλλο κομμάτι της συμφωνίας: “Συμμετοχή σε κοινές αναπτύξεις δυνάμεων προς υποστήριξη κοινών συμφερόντων, όπως, για παράδειγμα, τις υπό γαλλική διοίκηση επιχειρήσεις στο Σαχέλ, συμμετοχή σε πολυεθνικές αμυντικές δομές, όπως, για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Επέμβασης, αλλά και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες οι οποίες συμφωνούνται από κοινού από τα μέρη”.

Ένας υπερασπιστής του βαθέματος του ευρωατλαντισμού στην χώρα μας, της καλύτερης πρόσδεσης πίσω από τα συμφέροντα των λεγόμενων «συμμάχων» του ελληνικού λαού, δεν έχει βρεθεί να απαντήσει, πώς προστατεύονται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, στέλνοντας μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μάλι, στο Σαχέλ, στην Σαουδική Αραβία; Ξεδιάντροπη κοροϊδία της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνεί, βάζοντας «κάποιους αστερίσκους» στην συμφωνία. Όπως η συμφωνία με τις ΗΠΑ, που επίκειται να ανανεωθεί, έτσι κι αυτή, υπηρετεί τις βλέψεις του μεγάλου κεφαλαίου για ενεργότερη συμμετοχή και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα του πλιάτσικου, που γίνεται στην περιοχή μας. Η ιστορία έχει δείξει πώς προχωρούν οι κλιμακούμενοι οικονομικοί, ενεργειακοί ανταγωνισμοί και ποια είναι τα αποτελέσματά τους· πολεμικές συγκρούσεις, με τον λαό πάντα να χύνει το αίμα του, να είναι ο μοναδικός χαμένος. Αυτή είναι η στόχευση και της «ελληνογαλλικής συμφωνίας», η αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή, με την γαλλική αστική τάξη να εκμεταλλεύεται προς όφελός της ορισμένα «καινούρια» γεωπολιτικά δεδομένα, όπως η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Όσο για την «ιστορική» ρήτρα περί «αμυντικής συνδρομής» που προβλέπεται στην συμφωνία, σε περίπτωση επίθεσης, η οποία μάλιστα, θα πρέπει να διαπιστώνεται και από τα δύο μέρη, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Αρκεί να θυμηθούμε, πως και στην ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ υπάρχει τέτοια ρήτρα, δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ φυσικά για την προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, για τις καθημερινές παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου. Ενεργοποιήθηκε για την επίθεση των ιμπεριαλιστών στον λαό του Αφγανιστάν, τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Την στιγμή που οι ελλείψεις απαραίτητων υλικών για την υπηρεσία μας και την ασφαλή και υγιεινή διαβίωση στις μονάδες είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να τα επιβαρυνόμαστε εμείς, δίνονται από τις κυβερνήσεις δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για εξοπλισμούς που υπηρετούν τα σχέδια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ. Τις καθημερινές προκλήσεις και παραβιάσεις της Τουρκίας, τις ντύνει «όμορφα» η παραδοχή των Αμερικανών προς τις ελληνικές κυβερνήσεις, πως η χώρα μας αποτελεί τον «γεωπολιτικό μεντεσέ των ΗΠΑ στην Μεσόγειο». Πραγματικό συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να δυναμώσει ο αγώνας για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, να ερημωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, να δυναμώσει η πάλη για τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, με τον λαό πραγματικά νοικοκύρη στον τόπο του. Σε αυτό, βάζουμε κι οι φαντάροι την δύναμη μας.

Στρατιώτης (ΤΘ) Πουλόπουλος Γιάννης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...