Οι θεσμοί για την «ισότητα»…

Κορονοϊός - Μάσκα
Πηγή: Eurokinissi

Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία, ενάντια σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς, στους «ήρωες πολεμιστές του ΕΣΥ» δεν έχει όρια. Εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους.

Απολυτήρια για τους επικουρικούς γιατρούς καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Εισβολή ΜΑΤ σε προαύλια Νοσοκομείων, χημικά μπροστά στο υπουργείο Υγείας και άλλα πολλά.

Απειλές απόλυσης συμβασιούχων, πειθαρχικές ποινές επειδή «εσύ φταις που μολύνθηκες από τον ιό και θα γίνει ΕΔΕ για να τιμωρηθείς».

Απόλυση εκλεγμένων συμβασιούχων συνδικαλιστών, ακόμα και προέδρου σωματείου.

Μετά τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστήρια ήρθε η εποχή της τρομοκρατίας ιδιαίτερα στις αγωνιζόμενες γυναίκες στον τομέα της υγείας, εκείνες που τις χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια.

Η απαξιωτική συμπεριφορά Διοικητών, υπουργών και άλλων αξιωματούχων σε νοσηλεύτριες, γιατρούς, καθαρίστριες, τραπεζοκόμες είναι διαχρονικά καθημερινή πρακτική.

Με κλήση σε απολογία γιατί αντιμίλησες στον Διοικητή σου, με ΕΔΕ γιατί μίλησες για τα προβλήματα στα ΜΜΕ, με απειλές γιατί επέτρεψες να μπουν οι κάμερες στο προαύλιο του Νοσοκομείου την ώρα της κινητοποίησης.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις αγωνιζόμενες γυναίκες, γιατί ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των αγωνιζόμενων ηρωίδων υγειονομικών, δεν φτάνει στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Η κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου σε απολογία γιατί διαδήλωνε με άλλους συναδέλφους για τα αυτονόητα.

Πριν δύο χρόνια, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στην ίδια συνάδελφο διατάχθηκε ΕΔΕ, γιτί η ψυχίατρος Αφρροδίτη Ρέντζτιου, κάλεσε τον αστυνομικό που επέβλεπε τον ασθενή να μην οπλοφορεί μέσα στην ψυχιατρική, ως ανθρώπινο επιστημονικά αυτονόητο! Ετοίμασαν χειροπέδες και σύλληψη! Εν ώρα εφημερίας!

Είναι σίγουρα επιλογή όλων των Ευρωλάγνων, από τη μια να επαινούν τις αγωνιζόμενες γυναίκες για την προσφορά τους και ταυτόχρονα να τις μαστιγώνουν μόλις διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Την Ευρωπαϊκή προέλευση, αυτής της πολιτικής την αποδεικνύει το γνωστό Γαλλικό σκίτσο, ασυνομικοί να δέρνουν διαδηλώτρια γιατρό.

Ενδεικτικό της πολιτικής της κυβέρνησης για την «ισότητα των φύλων», την αποδεικνύει και η στάση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, η μετονομασθείσα σε Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Όσο και αν ψάξεις, ανάμεσα στις δραστηριότητες και στα Δελτία Τύπου, αυτού του θεσμού, δεν θα βρεις κουβέντα για την τρομοκρατία που ασκείται στις εργαζόμενες γυναίκες και μάλιστα αυτά τα ανήκουστα που συμβαίνουν στις εργαζόμενες στο τομέα της υγείας.

Τι να την κάνεις την ισοτιμία των γυναικών, όταν υπάρχει η ΓΓΙΦ που αγωνίζεται με τόσο… πάθος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έμφυλη ισότητα!

Στην ωμή και ταπεινωτική βία των καπιταλιστών, του κράτους τους και των θεσμών του, η απάντηση είναι ο καθημερινός ο συντεταγμένος και συλλογικός αγώνας, για την ανατροπή αυτής της σαπίλας.

Π. Μπ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...