ΟΗΕ: Αξιωματούχοι θα επισκεφθούν τη Μόσχα

Κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη
Φώτο Αρχείου / Κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη / Πηγή: UNSPLASH – the blowup @theblowup

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Γενική Γραμματέας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) Rebeca Grynspan θα επισκεφθεί σύντομα τη Μόσχα για να συζητήσει θέματα εξαγωγής ρωσικών λιπασμάτων. Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις Martin Griffiths σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί τη Ρωσία στις αρχές Ιουνίου, για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο Fyodor Strzhizhovsky, εκπρόσωπος της ρωσικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη.

«Η Γενική Γραμματέας της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) Ρεμπέκα Γκρίνσπαν σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μόσχα για να συζητήσει το πρόβλημα της εξαγωγής ρωσικών λιπασμάτων», είπε. “Ο Μάρτιν Γκρίφιθς σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί τη Μόσχα στις αρχές Ιουνίου για να συνεχίσει τον διάλογο που ξεκίνησε κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στη Μόσχα. Σχεδιάζεται να συζητηθεί ολόκληρο το φάσμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία.”

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο δήλωσε την Τετάρτη ότι η επίλυση του επισιτιστικού προβλήματος απαιτεί συνολική προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένης της άρσης των κυρώσεων στις ρωσικές εξαγωγές και στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Σύμφωνα με τον Ρουντένκο, είναι επίσης απαραίτητο η Ουκρανία να ανοίξει όλα τα λιμάνια, όπου είναι παγιδευμένα πλοία. Τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο και το κάνει κάθε μέρα.

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και οι μεγάλης κλίμακας αντιρωσικές κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκάλεσαν διακοπή των προμηθειών σιτηρών, αυξάνοντας τους κινδύνους επισιτιστικής κρίσης σε πολλές χώρες.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...