ΟΗΕ: Η Βόρεια Κορέα ανέπτυξε πυρηνικές κεφαλές ικανές να τοποθετούν βαλλιστικούς πυραύλους

Βόρεια Κορέα Πυραυλική Δοκιμή
Φώτο Αρχείου / Εκτόξευση πυραύλων Πηγή: KCNA

Η Πιονγκγιάνγκ κατά πάσα πιθανότητα ανέπτυξε πυρηνικές κεφαλές ικανές να τοποθετηθούν σε βαλλιστικούς πυραύλους του οπλοστάσιού της και σημειώνει κι άλλη πρόοδο στο πρόγραμμα όπλων της. Αυτά σύμφωνα με έκθεση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η «εμπιστευτική» έκθεση του ΟΗΕ, που ελήφθη από το Reuters τη Δευτέρα, σημειώνει ότι αρκετές άγνωστες χώρες είχαν αξιολογήσει ότι η Πιονγκγιάνγκ «πιθανότατα ανέπτυξε μικροσκοπικές πυρηνικές συσκευές για να ταιριάζει στις κεφαλές των βαλλιστικών πυραύλων της».

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας συνεχίζει το πυρηνικό της πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής πολύ εμπλουτισμένου ουρανίου και της κατασκευής ενός πειραματικού αντιδραστήρα ελαφρού νερού”, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι ένα άλλο κράτος μέλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χώρα “συνεχίζει την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Έκθεση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η έκθεση δεν είναι η πρώτη που ισχυρίζεται ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε μινιατοποιήσει με επιτυχία ένα πυρηνικό όπλο. Μια έκθεση πληροφοριών του 2017 που διέρρευσε στις ΗΠΑ, η οποία ανέφερε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα είχε την ικανότητα να παράγει πυρηνικές κεφαλές αρκετά μικρές για να χωρέσει μέσα σε έναν πύραυλο.

Πηγή: RT

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...