ΟΗΕ: Μαύρο ρεκόρ με πάνω από 100 εκ. εκτοπισμένους

EUROKINISSI

«Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν από τις ένοπλες συρράξεις, τη βία, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους διωγμούς ξεπέρασε το ιλιγγιώδες όριο των 100 εκατομμυρίων για πρώτη φορά, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και άλλων φονικών ένοπλων συρράξεων», τόνισε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Ο αριθμός των βίαια εκτοπισθέντων παγκοσμίως αυξήθηκε στα 90 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021, λόγω νέων κυμάτων βίας ή παρατεταμένων συγκρούσεων σε χώρες όπως η Αιθιοπία, η Μπουρκίνα Φάσο, η Μιανμάρ, η Νιγηρία, το Αφγανιστάν και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό» είπε η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκτοπισμένοι δεν λαμβάνουν την ίδια φροντίδα από τα κράτη, αφού τυχαίνουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν περάσει κατά εκατομμύρια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τα συρματοπλέγματα και τους φράκτες της ντροπής που είχαν χτιστεί για την “αντιμετώπιση” άλλων προσφύγων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...