ΟΗΕ: Πάνω από 100 εκατομμύρια εργαζόμενοι βυθίστηκαν στη φτώχεια λόγω της πανδημίας

ΟΗΕ-Σημαία

Η πανδημία του κορονοϊού έχει βυθίσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ανέφερε ο ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι η απασχόληση δεν θα φτάσει ξανά στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το 2023 το νωρίτερο.

«Το 2020, περίπου 8,8% των συνολικών ωρών εργασίας χάθηκαν – το αντίστοιχο των ωρών εργασίας σε ένα έτος από 255 εκατομμύρια εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης», δήλωσε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ (ΔΟΕ) στη δημοσίευσή τους με τίτλο «Παγκόσμια Απασχόληση και Κοινωνική προοπτική: Trends 2021» που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν βυθιστεί στη φτώχεια από την έναρξη της πανδημίας, με την πρόσβαση σε θέσεις εργασίας καλής ποιότητας να στεγνώνουν και οι ώρες εργασίας να μειώνονται.

Η ΔΟΕ πρότεινε ότι η παγκόσμια αγορά εργασίας δεν θα επανέλθει στο φυσιολογικό έως το 2023, με 75 εκατομμύρια λιγότερες θέσεις εργασίας στο τέλος του 2021 από ό, τι υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας.

Ο Covid-19 «δεν ήταν απλώς μια κρίση στη δημόσια υγεία, αλλά ήταν μια κρίση στην απασχόληση και στον άνθρωπο», δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΟΕ Guy Ryder σε δημοσιογράφους.

Πηγή: RT

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...