Ολοι στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

EUROKINISSI

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις καλεί σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει στο υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη, στις 12 μ.

Σε ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και για το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Οπως σημειώνει, «η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαρύτατες ευθύνες. Εμπλέκει τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, επιδιώκει να παίξει τον ρόλο του καλού μαθητή για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα.

Μέσω των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο κατά άλλων λαών. Ταυτόχρονα, ο λαός μας στοχοποιείται».

Σημειώνει παράλληλα, αναφερόμενη στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, πως «καταρρίπτονται στην πράξη οι μύθοι ότι ο ρόλος του μπροστάρη στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια μπορεί δήθεν να εγγυηθεί την ασφάλεια, την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα».

Απευθύνει δε κάλεσμα: «Ολοι στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Να μη χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις! Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!».

Σύσκεψη της ΕΔΥΕΘ για την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ ) καλεί σε σύσκεψη φορέων, τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ, με θέμα «Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις – Απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!».

Δείτε ακόμα...