Ολοκληρώνονται οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων – Να δοθούν οι άδειες ορκωμοσίας κανονικά

Νεοσύλλεκτοι ορκωμοσία Θήβα
Από τις ορκωμοσίες των Νεοσύλλεκτων της Ε’ ΕΣΣΟ 2020 / Πηγή: ΓΕΣ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων της 2021 Β’ ΕΣΣΟ. Οι ορκωμοσίες πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές μέρες ως ένα μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, εκατοντάδες στρατιώτες, στα Κέντρα και τις Μονάδες όλης της χώρας βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας της έλλειψης μέτρων πρόληψης και προστασίας. Τα στρατόπεδα έχουν μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα με ευθύνη της κυβέρνησης μετρώντας συνολικά εκατοντάδες κρούσματα.

Επιπλέον, οι στρατευμένοι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ έναν ιδιότυπο εγκλεισμό, βάση σχετικής απόφασης του ΓΕΕΘΑ, αφού δεν προβλέπονται οι “άδειες ορκωμοσίας” λόγω…covid. Το μέτρο αυτό επιβάλλεται στους στρατευμένους ενώ η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει το άνοιγμα της αγοράς και την άρση μέρους των τοπικών περιορισμών στο όνομα της ” ανάγκης του λαού να ξεσκάσει απ’ την κλεισούρα”.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διαφημίζει το rebranding του προϊόντος “Ελλάδα”, με τις πρώτες πτήσεις τουριστών να καταφθάνουν στην Κρήτη, είναι προκλητικό οι φαντάροι να παραμένουν έγκλειστοι.

Η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να δώσει κανονικά τις άδειες ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων.

Δείτε ακόμα...