Ολοκληρώθηκε η άσκηση “Strike Back 21”

Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Άσκησης «STRIKE BACK-21» στο Κορέν της Βουλγαρίας. Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΣ )
Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Άσκησης «STRIKE BACK-21» στο Κορέν της Βουλγαρίας. Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / Γ.Τ. ΓΕΣ )

Ολοκληρώθηκε πολυεθνική άσκηση «STRIKE BACK-21» που διεξήχθη στο Κορέν της Βουλγαρίας, από 24 Μάη έως 7 Ιούνη 2021 με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς τμημάτων της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΕΦΕΣΣΟΣ») και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»).

Συμμετείχαν επίσης στρατιωτικές δυνάμεις από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Η «STRIKE BACK-21» είναι μέρος της άσκησης «SABER GUARDIAN 21» που κι αυτή είναι παρακλάδι της “Defender Europe 21“.

Πρόκειται για ακόμη μία άσκηση στην οποία συμμετέχουν ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτός συνόρων. Αυτή τη φορά πρόκειται για τα Τεθωρακισμένα και την Αεροπορία Στρατού.

Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ασκήσεις και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εκτός συνόρων, που έχουν ως στρατηγικό στόχο την μείωση της επιρροής της Ρωσίας στα Βαλκάνια, αυξάνει τον κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής.

Πρόκειται για πρόβες πολέμου στο κάδρο των αμείωτων ανταγωνισμών μεταξύ μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων απ’ το οποίο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα οι λαοί.

Δείτε ακόμα...