Ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής τάξης

H κυβέρνηση κήρυξε ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά την δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για την παιδεία.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής χαρακτηρίζοντας την ως ένα «καλοτροχισμένο τροχό» που θα «κόψει» από τις σχολές χιλιάδες παιδιά καθώς και νέους νυχτερινών σχολείων στέλνοντας τους στο ράφι του φθηνού εργατικού δυναμικού για τις ανάγκες των μονοπωλίων.

Στη συνέχεια ξεσκέπασε την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι 61 βουλευτές του είχαν καταθέσει Ερώτηση στον τότε υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου με την οποία ζητούσαν να μην καθυστερεί η αναγνώριση των πτυχίων από τα κολέγια. Στον ίδιο τόνο, αναφορικά με την αστυνόμευση των ιδρυμάτων, σημείωσε ότι αυτή δεν εξηγείτε από μια ιδεοληψία όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αποπροσανατολίζοντας από την πραγματική στόχευση που είναι η προστασία της αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής δράσης των πανεπιστημίων. «Στο Πανεπιστήμιο ΑΕ συμφωνείτε όλοι» ανέφερε.

Έφερε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα όπως αυτό του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που στην ουσία μεταβλήθηκε σε εργαστήριο της astra/zeneca ή πανεπιστήμια της Ολλανδίας που έχουν μεταβληθεί σε παραρτήματα της Phillips.

Θύμισε ακόμη ότι και στη χώρα μας, στο ΠΑΔΑ, οι εφοπλιστές ζήτησαν και πήραν να έχουν λόγο στο περιεχόμενο των σπουδών ενώ στη σχετική εκδήλωση ο τότε υπουργός παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφιζόταν μαζί τους.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...