Ομάν: Έκρηξη σε ισραηλινό πλοίο

MV Helios Ray
MV Helios Ray / Πηγή: Marinetraffic

Έκρηξη έπληξε ένα ισραηλινό πλοίο κοντά στο στρατηγικό στόμιο του Κόλπου, όπως δήλωσε το Ναυτιλιακό Εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) και μια εταιρεία ναυτικής ασφάλειας την Παρασκευή.

Το πλήρωμα και το πλοίο ήταν ασφαλή, σύμφωνα με το UKMTO, το οποίο διευθύνεται από το βρετανικό ναυτικό. Η έκρηξη ανάγκασε το πλοίο με σημαία Μπαχάμες, το MV Helios Ray, να κατευθυνθεί προς το πλησιέστερο λιμάνι.

Το περιστατικό συνέβη στις 20:40 GMT την Πέμπτη, είπε το UKMTO, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με πιθανή αιτία.

«Τα πλοία που διέρχονται την περιοχή συνιστώνται να προσέχουν», είπε.

Ο 5ος στόλος του Ναυτικού των ΗΠΑ με έδρα το Μπαχρέιν «γνώριζε και παρακολουθούσε» την κατάσταση, δήλωσε η διοικητής Ρεμπέκα Ρέμπεριτς στο πρακτορείο ειδήσεων The Associated Press. Αρνήθηκε να σχολιάσει αμέσως περαιτέρω.

Η βρετανική ναυτιλιακή οργάνωση έδωσε την τελευταία θέση του πλοίου στα ανοικτά των ακτών του Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του Ομάν.

Η εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Dryad Global δήλωσε ότι το MV Helios Ray ήταν μεταφορέας οχημάτων που ανήκει στην Helios Ray Ltd, μια ισραηλινή εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο Isle of Man. Το πλοίο ήταν καθ ‘οδόν προς τη Σιγκαπούρη από το Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας.

Ενώ οι συνθήκες της έκρηξης παραμένουν ασαφείς, ο Dryad Global δήλωσε ότι η έκρηξη μπορεί να προήλθε από «ασύμμετρη δραστηριότητα από τον ιρανικό στρατό», η οποία είπε ότι θα ήταν «ανάλογη» με τις αυξημένες περιφερειακές εντάσεις.

Το Υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ είπε ότι δεν γνώριζε το περιστατικό.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...