Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Τρίωρη παναττική στάση εργασίας

Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να συμμετάσχει αύριο στις 8 π.μ. στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία στην πύλη Ούλωφ Πάλμε και προκηρύσσει για αύριο Τρίτη 6 Σεπτέμβρη τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 11 π.μ.

Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12 το μεσημέρι. 

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στα ιδρύματα, με βάση τις κατευθύνσεις του νέου νόμου-πλαισίου που ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση!

Αυτό που φοβούνται είναι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των φοιτητών στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Την οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τους συλλόγους μας για το Πανεπιστήμιο και τις σπουδές που μας αξίζουν στον 21ο αιώνα!»

«Θα μας βρουν απέναντί τους!» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει: «Μαζί με τους συλλόγους των φοιτητών, των υπόλοιπων εργαζομένων θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια έντασης της καταστολής. Πιο δυναμικά, θα διεκδικήσουμε ασφαλή και σύγχρονα πανεπιστήμια, που θα λειτουργούν με επίκεντρο τις ανάγκες των φοιτητών, των εργαζομένων, τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας!».

Δείτε ακόμα...