Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας: Κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση στη Σταυρούπολη

Εξόρμηση σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό, που δέχθηκαν μέλη Φοιτητικών Συλλόγων χθες το πρωί έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από φασιστικές ομάδες και περιθωριακά στοιχεία που καμιά σχέση δεν έχουν με τους μαθητές, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες. Καλεί Ενώσεις, Συλλόγους, Σωματεία, Φορείς να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη.

Μεγάλη απορία και προβληματισμό μας δημιουργεί το γεγονός ότι μπήκαν και βγήκαν στο σχολείο ανενόχλητοι χωρίς να υπάρξει καμία παρέμβαση από τη διεύθυνση του σχολείου την ίδια ώρα που γονείς και σύλλογοι εμποδίζονται επανειλημμένα.

Προφανώς τους ενοχλεί η δράση του οργανωμένου μαθητικού κινήματος που οργανώνει τον αγώνα του, για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα εμείς και τα παιδιά μας από την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση των μαθητών που μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες μέσα στα σχολεία με τα 5μελη και τα 15μελη στέκονται απέναντι στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι γονείς τους!

Τους ενοχλεί και τους φοβίζει ο κοινός αγώνας μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών!

Σε αυτά τα περιστατικά απαντάμε με οργάνωση, αλληλεγγύη, συντονισμό! Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και όλες τις Ενώσεις να καταδικάσουν την επίθεση. Οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κάθε σχολείο και γειτονιά μέσα από μαζικές συνελεύσεις για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά και δε θα εξοντώνει εμάς και τα παιδιά μας.

Η συμμορίτικη αυτή ενέργεια θα πέσει για ακόμα μια φορά στο κενό! Θα πάρουν για ακόμα μια φορά την απάντησή τους από τη μαζική συμμετοχή Γονιών, Μαθητών, Εκπαιδευτικών !

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας! Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν πουθενά αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους!

Δείτε ακόμα...