Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Η εργοδοτική βία δεν θα περάσει

ΟΓΕ Κινητοποίηση
Πηγή: Eurokinissi

Την εργοδοτική βία και τρομοκρατία σε βάρος εργαζόμενης, μέλους της διοίκησης του Σωματείου Τροφίμων – Ποτών Γάλακτος Νομού Λάρισας από την εργοδοσία της επιχείρησης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOODSERVICE», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η εργοδότρια εταιρεία κοινοποίησε στην εργαζόμενη απειλητικό εξώδικο απαιτώντας να κάνει δηλώσεις μετανοίας για όσα είπε στην διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΓΕ που πραγματοποιήθηκε στις 21.2.2021 με θέμα “Αποκαλύπτουμε τους πραγματικούς ενόχους. Χτίζουμε ασπίδα προστασίας στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών”. Την τρομοκρατεί και την εκβιάζει ότι θα τη σύρει στα δικαστήρια απαιτώντας να δηλώσει γραπτώς ότι όσα ανάφερε για την εργοδοτική βία που υφίστανται οι εργαζόμενες στον κλάδο δεν αφορούν την συγκεκριμένη εταιρεία.  

Το εξώδικο ρίχνει τις μάσκες της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Όσες απειλές και να εκτοξεύσουν σε βάρος των εργαζόμενων γυναικών τίποτα δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο της βίας των εκμεταλλευτών που περιέγραψε η εργαζόμενη:

– Τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μερική απασχόληση, δουλειά νύχτα με νύχτα, 6 μέρες την εβδομάδα, ακόμα και την Κυριακή

– Την εντατικοποίηση και υπερωριακή απλήρωτη εργασία,

– Το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μητέρων καθώς μπλοκάρουν άδειες μητρότητας και γονικές καθώς και το μειωμένο ωράριο,

– Τις άθλιες εργασιακές συνθήκες με επιπτώσεις στην υγεία του γυναικείου οργανισμού.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταδικάζει τις τρομοκρατικές ενέργειες της εταιρείας και εκφράζει την αλληλεγγύη της και τη συμπαράστασή της στην εργαζόμενη συνδικαλίστρια. Το μήνυμα της διαδικτυακής μας εκδήλωσης στις 21 Φλεβάρη, ως επιστέγασμα των παρεμβάσεων εργαζομένων γυναικών από πολλούς κλάδους ήταν ξεκάθαρο: Η δική μας πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην εργοδοτική πολύμορφη βία είναι η συλλογική μας δράση, ο κοινός μας αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς, όπως η ΕΕ, που τους υπηρετούν.

Όλοι αυτοί, ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο μήνες, μας προτρέπουν ατομικά να “σπάσουμε τη σιωπή” για την σεξουαλική βία και κακοποίηση, αλλά να μη βγάλουμε τσιμουδιά για την αιτία που γεννά την κάθε μορφής βία εναντίον μας, δηλαδή την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Γι αυτό επιδιώκουν να μας φιμώσουν, και να καταστείλουν τους αγώνες μας.

Μέχρι και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας χρησιμοποίησαν οι μηχανισμοί και τα επιτελεία τους όχι μόνο για να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενό της, αλλά και να παραπλανήσουν τις εργαζόμενες και να κατευθύνουν σε ανώδυνα κανάλια την αγανάκτηση τους για τη γυναικεία ανισοτιμία.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση και η εν λόγω επιχείρηση με απύθμενο θράσος και υποκρισία “τίμησε” τη Μέρα της Γυναίκας με “πράξεις”. Από τη μία με μεγαλόστομα μηνύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και από την άλλη μοιράζοντας απειλητικά εξώδικα για να τρομοκρατήσει όλες τις εργαζόμενες και όχι μόνο αυτήν στην οποία απευθύνεται.

Δεν θα τους περάσει!

   Γι αυτό βαδίζουμε στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης, για να σπάσουμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας.

   Για αυτό παλεύουμε για τις ανάγκες και το δίκιο μας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...