Ομοσπονδίες Γονέων: «Εκτός από γονείς είμαστε και εργαζόμενοι – Στις 6 Απρίλη απεργούμε»

Μαθητές - γονείς - εκπαιδευτικοί - Κλειστά τα σχολεία
Φώτο Αρχείου / Κλειστά τα σχολεία / Πηγή: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI

«Εκτός από γονείς είμαστε και εργαζόμενοι. Στις 6 Απρίλη απεργούμε», τονίζουν η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και καλούν στις απεργιακές κινητοποίησες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο κάλεσμα της η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής σημειώνει:

«Ως γονείς έχουμε βιώσει από 1ο χέρι την υποχρηματοδότηση της Παιδείας από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, πληρώνοντας από την τσέπη μας:

  • – Να μάθουν τα παιδιά μας μια ξένη γλώσσα, ενώ αυτή διδάσκεται στα σχολεία μας.
  • – Φροντιστήρια που πλέον ξεκινάνε από το Δημοτικό και είναι σχεδόν υποχρεωτικά στο Λύκειο.
  • – Τραπεζοκόμους στα ολοήμερα σχολεία.
  • – Δασκάλους Ειδικής Αγωγής καθώς το υπουργείο διορίζει έναν για δύο ή τρεις μαθητές.
  • – Τη συντήρηση των σχολικών  υποδομών, καθώς οι δήμοι αρνούνται να έχουν ολοκληρωμένα προγράμματα επιδιορθώσεων, βαψιμάτων κλπ.
  • – Λειτουργικές δαπάνες σχολείων από λάμπες και χαρτιά εκτυπωτή, μέχρι μπάλες, στρώματα κλπ.». 

Η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας επισημαίνει πως «σαν εργαζόμενοι αγωνιούμε καθημερινά για την ακρίβεια που κατακλύζει το σπίτι μας, ο μισθός δεν φτάνει ούτε να καλύψει τις πάγιες ανάγκες μας. Η καθημερινότητα συνεχώς δυσκολεύει και θεωρείται πολυτέλεια η θέρμανση και η μετακίνηση. Σαν εργαζόμενοι νιώθουμε στο πετσί μας την ανασφάλεια στην εργασία μας από όλους τους αντεργατικούς νόμους των τελευταίων ετών. Αγωνιούμε καθημερινά μη χρειαστούμε γιατρό ή νοσοκομείο, γιατί η Υγεία είναι ένα πανάκριβο εμπόρευμα.

Σαν εργαζόμενοι γονείς δηλώνουμε ότι η θέση μας είναι με τους λαούς, καταδικάζουμε την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε κάθε λαό που πλήττεται από τις συνέπειες του πολέμου. Στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο χαμένοι είναι οι λαοί». 

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας: Να διαδηλώσουν μαζί με τα εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων

Να διαδηλώσουν μαζί με τα εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών, τους φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς στις 6 Απρίλη καλεί τους μαθητές η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απρίλη έχουν πάρει και οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Δείτε ακόμα...