ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Καταδικάζουν το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Το νέο όργιο καταστολής στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι τα ΜΑΤ «πέταξαν έξω τους εργάτες και κατέλαβαν το εργοστάσιο» και «με εντολή της κυβέρνησης υλοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις της» εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το είδαμε και αυτό

Από το πρωί οι δυνάμεις καταστολής, ΜΑΤ, ασφαλίτες έπιασαν δουλειά στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα. Πέταξαν έξω τους εργάτες και κατέλαβαν το εργοστάσιο. Μέχρις εκεί έφτασαν οι μπράβοι της εργοδοσίας, που με εντολή της κυβέρνησης υλοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις της. Ακόμη απαγορεύουν την είσοδο στο εργοστάσιο του προσωπικού ασφαλείας που έχει οριστεί από το Σωματείο.

Έξω από το εργοστάσιο δυναμώνει η αλληλεγγύη από συνδικάτα και εργαζόμενους που διεκδικούν να υλοποιηθούν τα αιτήματα του σωματείου:

  • Να επιστρέψουν στη δουλειά οι απολυμένοι
  • Να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις.

Nα φύγουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το εργοστάσιο.»

Εκτός από το ΠΑΜΕ, ανακοινώσεις καταδίκης της καταστολής έχουν εκδώσει:

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΟΓΕ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η ΠΕΟ, η Πανελλαδική Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, η ΟΛΜΕ.

Το ΣΕΤΕΠΕ, η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, το Σωματείο εργαζομένων ομίλου Σκλαβενίτη Β. Ελλάδας, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΟΕΚΙΔΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας, τα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Αττικής, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας – Αργοσαρωνικού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγειρίων Χανίων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας, το Σωματείο εργαζομένων ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΑΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργοσαρωνικού, ο Σύλλογος ΠΕ Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η ΠΕΝΕΝ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δυτ. Αττικής, η ΠΕΣ – ΝΑΤ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας, η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης, ο Σύλλογος Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΝΙΘ, η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Χίου, η Ομοσπονδία και Σωματεία από τον κλάδο γάλακτος, τροφίμων και ποτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ Λήμνου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου. 

Δείτε ακόμα...