Οπλίτης Οδοντίατρος: Τώρα ΚΚΕ

Στρατευμένοι - Στρατιώτες - Φαντάροι - Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2022 Δ΄ ΕΣΣΟ.Λ Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
Τελετές Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2022 Δ΄ ΕΣΣΟ.Λ Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΣ/EUROKINISSI)

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και οι συζητήσεις στις μονάδες και στα στρατόπεδα, αλλά και η αγωνία για την επόμενη μέρα κορυφώνονται. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε νιώσει στο πετσί μας τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Βιώσαμε οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις που άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς. Γίναμε μάρτυρες της βαρβαρότητας που γεννά το ίδιο το σύστημα, που αφήνει οικογένειες στο δρόμο με το πάτημα ενός κουμπιού και πουλάει ανθρώπινες ζωές για μονοπωλιακά κέρδη, με πιο πρόσφατο το έγκλημα των Τεμπών.

Οι φαντάροι είμαστε σάρκα από την σάρκα του λαού και ψυχή από την ψυχή του. Είμαστε ενεργό κομμάτι της κοινωνίας και μπορούμε να κρίνουμε με καθαρό μυαλό ποιος είναι ο φταίχτης των προβλημάτων μας. Είναι το οικονομικό σύστημα που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, ο καπιταλισμός, που μπαίνει εμπόδιο στα όνειρα και στις ζωές μας.

Στις εκλογές μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ψηφίζομε αντισυστημικά, αντικαπιταλιστικά, αντιιμπεριαλιστικά! Στις εκλογές ψηφίζουμε ΚΚΕ!

Μόνο με δυνατό ΚΚΕ έχουμε πραγματική φωνή μέσα στη Βουλή. Γιατί ήταν και είναι το μόνο κόμμα που καταγγέλει την πολιτική του κέρδους, κάνοντας ξεκάθαρο πως τα δικά τους κέρδη σημαίνουν δικοί μας νεκροί.

Γιατί είναι το κόμμα που γεννήθηκε από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης και στέκεται πάντα δίπλα σε αυτή, σε κάθε αγώνα και διεκδίκηση. Είναι υπόλογο μόνο στον λαό και τους εργαζόμενους και όχι σε μονοπολικούς ομίλους, στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ.

Γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών, με ισχυρότερο ΚΚΕ ισχυροποιούνται και οι εστίες αντίστασης στις σχολές μας, στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία.

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται για τα δικαιώματα των στρατιωτών και που με ερωτήσεις στην Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη θητεία μας, έχει επιφέρει λύσεις σε πολλά από αυτά.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και παντού, αλλά και έμπρακτη αλληλέγγυη στους αγωνιζόμενους λαούς ανά τον κόσμο. Σημαίνει αποφασιστικός αγώνας για τη μόνη προοδευτική διέξοδο, την πάλη για μια άλλη εξουσία και οικονομία, που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνική πρόοδο και την ευημερία του λαού.

Ξέρουμε καλά πως δεν υπάρχουν μεσσίες και πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στο δρόμο της ανατροπής. Οι αγώνες δεν σταματούν,και την επόμενη των εκλογών οφείλουμε να είμαστε περισσότεροι και μαχητικότεροι, για την διεκδίκηση ενός κόσμου στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων!

Τσιχλής Μάνος, οπλίτης οδοντίατρος.

Δείτε ακόμα...