Οριστική διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στην Ολλανδία

Ολλανδικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Την οριστική διακοπή της σεζόν σε όλες τις επαγγελματικές της κατηγορίες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε την Τρίτη (21/4) η Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να απαγορεύσει τη διεξαγωγή κάθε δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους -είτε με κόσμο, είτε χωρίς- μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Πλέον, αναμένεται επικοινωνία της ομοσπονδίας με την UEFA, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Υπενθυμίζεται, ότι πρόθεση αλλά και οδηγία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, κυρίως των κορυφαίων. Κάτι που βέβαια, σε αυτή τη φάση εξαρτάται από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων κάθε χώρας-μέλους της.

Ταυτόχρονα, μένει να φανεί και το τι θα γίνει τόσο με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, όσο και με την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Eredivisie. Με τον Άγιαξ να ήταν αυτός ο οποίος προπορευόταν στη βαθμολογία πριν τη διακοπή (όντας ισόβαθμος με την Άλκμααρ, αλλά υπερτερώντας στη διαφορά τερμάτων). Την Παρασκευή (24/4) θα υπάρξει συνάντηση των ομάδων με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συζητηθούν οι συνέπειες της παραπάνω απόφασης.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ολλανδικής ομοσπονδίας:

«Η απόφαση για αναβολή των εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως την 1η Σεπτεμβρίου ξεκαθαρίζει το τοπίο. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, ακόμα και χωρίς κόσμο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ομοσπονδία δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στη σεζόν 2019-20. Με βάση την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση, η ομοσπονδία θα συμβουλευτεί την UEFA και στη συνέχεια θα λάβει μια απόφαση. Την Παρασκευή (24/4) οι σύλλογοι και οι άλλες εμπλεκόμενες πλευρές θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις συνέπειες». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...