Οριστικοποιούνται οι συμμετοχές για το Μουντιάλ του 2022

Μπάλα - ποδόσφαιρο
Πηγή: Eurokinissi

Σιγά σιγά οριστικοποιούνται οι συμμετοχές των χωρών που θα πάρουν μέρος στο μουντιάλ του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ.

Μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί το Κατάρ ως διοργανώτρια χώρα. Οι Γερμανία, Δανία, Βέλγιο, Γαλλία, Κροατία, Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία και Ολλανδία ως πρώτες ομάδες των 10 ομίλων από την Ευρώπη. Επίσης έχουν κερδίσει την συμμετοχή τους από την Νότιο Αμερική η Βραζιλία και η Αργεντινή με τις υπόλοιπες θέσεις να διεκδικούνται ακόμη.

Από την Ευρώπη υπάρχουν ακόμη τρία ανοικτά εισιτήρια τα οποία θα τα διεκδικήσουν οι 10 ομάδες που πήραν την 2η θέση στους ομίλους μαζί με την Αυστρία και την Τσεχία που είχαν τερματίσει πρώτες σε ομίλους του Nations League και δεν βρέθηκαν σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων τους. Οι 10 ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους είναι οι Σκωτία, Βόρεια Μακεδονία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ρωσία , Ιταλία , Πολωνία, Ουκρανία, Ουαλία και Τουρκία. Οι 12 αυτές ομάδες θα λάβουν μέρος σε 3 διαφορετικά final four που θα προκύψουν μέσα από κλήρωση και από κάθε final four θα προκύπτει ένα εισιτήριο.

Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρούς όπου θα μπουν οι Πορτογαλία, Σκωτία, Ιταλία , Ρωσία, Σουηδία, Ουαλία και σε ανίσχυρους όπου θα βρεθούν οι Τουρκία, Πολωνία, Βόρεια Μακεδονία, Αυστρία, Τσεχία και Ουκρανία. Κάθε όμιλος θα προκύψει μετά από κλήρωση που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει 2 ισχυρούς και 2 ανίσχυρους.

Οι υπόλοιπες ομάδες από Αφρική, Ασία, Ωκεανία, Βόρεια και Νότια Αμερική έχουν μπει στην 2η φάση όπου θα ξεκαθαρίσουν οι συμμετοχές.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...