Οροπέδιο Λασιθίου: Προκλητική ανάκληση των ενταλμάτων σύλληψης 7 φασιστοειδών

Οροπέδιο Λασιθίου
Φώτο αρχείου / Οροπέδιο Λασιθίου / Πηγή: Haloorange

Στην προκλητική ανάκληση των ενταλμάτων σύλληψης 7 φασιστοειδών που είχαν ταυτοποιηθεί για την άγρια δολοφονική ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες εργάτες γης στο Λασίθι προχώρησαν οι δικαστικές αρχές. Όπως έγινε γνωστό, ενώ η δικογραφία είχε διαβιβαστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου στην Εισαγγελία Λασιθίου, είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, είχε καταλήξει στην ανακρίτρια και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ξαφνικά «ανακαλύφθηκε» ότι στη δικογραφία δεν είχαν συμπεριληφθεί οι προανακριτικές απολογίες των 7 δραστών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δικογραφία να επιστρέψει στο εισαγγελικό γραφείο και η υπόθεση να καταλήξει στο Δικαστικό Συμβούλιο που αποφάσισε να κηρύξει απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος των 7 δραστών λόγω έλλειψης της αναγκαίας προδικασίας. Μετά την εξέλιξη αυτή τα εντάλματα σύλληψης ανακλήθηκαν. Τελικά σχηματίστηκε νέα δικογραφία με την οποία σε 24 ώρες ασκήθηκε και πάλι ποινική δίωξη σε βάρος των 7 φασιστοειδών και ακολούθησε η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση από την ομάδα των Ελλήνων έγινε σε βάρος 8 Πακιστανών εργατών, τους οποίους χτύπησαν βάναυσα, τους απείλησαν με όπλα και τους λήστεψαν. Μεταξύ των τραυματιών κι ένας ανήλικος, ενώ ένας άλλος μετανάστης τραυματίστηκε πηδώντας από το μπαλκόνι στην προσπάθειά του να διαφύγει και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι δράστες κατηγορούνται για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στη δικογραφία για τον ρατσιστικό χαρακτήρα της άγριας επίθεσης. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν να μπει τέλος στη δράση αυτών των τραμπούκων, που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Δείτε ακόμα...