Όταν η απλή αριθμητική ξεμπροστιάζει την πολιτική της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Τεστ κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους της σειράς του Σεπτέμβρη 2020
Φώτο Αρχείου / Τεστ κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους της σειράς του Σεπτέμβρη 2020 / πηγή: Eurokinissi

Τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση εδέησε να απαντήσει σε δύο Ερωτήσεις που έκανε το ΚΚΕ την 1η Απρίλη. Η μία αφορά την άσχημη κατάσταση που συνάντησαν οι νεοσύλλεκτοι της 2021/Β ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) της Θήβας και η άλλη για την εκδήλωση κρουσμάτων κορονοϊού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία.

Και στις δύο απαντήσεις η κυβέρνηση δίνει στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των rapid tests που έχουν διενεργηθεί από τον Νοέμβρη του 2020 μέχρι σήμερα κατά τις διαδικασίες κατάταξης νέων οπλιτών σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα:

  • Συνολικά έχουν διενεργηθεί 24.775 rapid tests
  • Στο Στρατό Ξηράς 21.171 και αφορούν τις σειρές 2020/ΣΤ, 2021/Α και 2021/Β
  • Στο Πολεμικό Ναυτικό 1.732 και αφορούν τις σειρές 2020/Δ και 2021/Α
  • Στην Πολεμική Αεροπορία 1.872 και αφορούν τις σειρές 2020/ΣΤ, 2021/Α και 2021/Β

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα απαιτήσει τη συνεχή (και όχι μόνο κατά την κατάταξη) διενέργεια τεστ ανίχνευσης στους οπλίτες και τα μόνιμα στελέχη σε όλα τα στρατόπεδα της Ελλάδας. Η κυβέρνηση, από τη μία, απαντάει με γενικόλογα μέτρα για τα οποία ήδη δεκάδες φαντάροι έχουν διαμαρτυρηθεί ότι δεν ισχύουν σε πολλές περιοχές (όπως τα τεστ ανίχνευσης που λέει ότι γίνονται κατά την επιστροφή από άδεια στο ΚΕΠΒ). Από την άλλη, τα νούμερα που δίνονται στη δημοσιότητα μάλλον αποδεικνύουν ότι το μέτρο για τεστ σε όλους τους νεοσύλλεκτους δεν υλοποιήθηκε παντού. Χαρακτηριστικά, η ΕΣΣΟ του Νοέμβρη στον Στρατό Ξηράς είναι παραδοσιακά αυτή με την μεγαλύτερη προσέλευση νεοσύλλεκτων. Κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και σε αυτήν του περασμένου Νοεμβρίου, με αρκετές πάνω από 10.000 νεοσυλλέκτων. Αντίστοιχα, οι ΕΣΣΟ του Γενάρη και του Μάρτη, σύμφωνα και με τα διάφορα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ξεπερνούσαν -αθροιστικά- κατά πολύ τις 10.000. Επομένως, οι νεοσύλλεκτοι των 3 τελευταίων σειρών του Στρατού Ξηράς είναι κατά πολύ πάνω από 21.171….

Τα στοιχεία – που η ίδια η κυβέρνηση γνωστοποίησε – μιλούν από μόνα τους.

Δείτε ακόμα...