Ουκρανία: Απόπειρα δολοφονίας κατά συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι

Πηγή: Sputnik

Απόπειρα δολοφονίας υψηλόβαθμου σύμβουλου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγινε σήμερα στην Ουκρανία, όταν καταιγισμός πυρών από αυτόματα όπλα έπληξε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Σέργκιι Σεφίρ. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο οδηγός.

Εισαγγελέας δήλωσε πως το αυτοκίνητο χτυπήθηκε 18 φορές, και πολλές τρύπες από σφαίρες ήταν ορατές στην πλευρά του οδηγού του αυτοκινήτου. Η αστυνομία ξεκίνησε ποινική έρευνα για φερόμενη προμελετημένη απόπειρα δολοφονίας, ενώ ο Μικαΐλο Ποντόλιακ, ένας από τους συμβούλους του προέδρου, δήλωσε πως η απόπειρα δολοφονίας μπορεί να είναι αποτέλεσμα της εκστρατείας εναντίον των «ολιγαρχών» της χώρας και υποσχέθηκε αυστηρότερα μέτρα εναντίον τους και κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Η αστυνομία δήλωσε πως ερευνά τρία σενάρια: Προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην ηγεσία της χώρας, προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης, και εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών. Το περιστατικό αξιοποιήθηκε στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να μην αποκλείουν «ρωσικό ίχνος» καθώς «γνωρίζουμε την ικανότητα των Ρώσων να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες χώρες», όπως δήλωσε ο Αλεξάντρ Κορνιγιένκο, αρχηγός του κόμματος του Ζελένσκι.

Πεσκόφ: Καμία σχέση

Οι απόπειρες να συνδεθεί η απόπειρα με «ρωσικό ίχνος» μπορεί να αποδοθεί στην «υπερβολικά εξημμένη συναισθηματική κατάσταση», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την δήλωση που έκανε «Δυστυχώς, στις μέρες μας στην Ουκρανία, ό,τι και αν συμβεί, κανείς από τους εν ενεργεία πολιτικούς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το ’ρωσικό ίχνος’, δήλωσε ο Πεσκόφ, λέγοντας ότι «όλα αυτά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά μάλλον με μια υπερβολικά εξημμένη συναισθηματική κατάσταση».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...