Ουκρανία: Αποτέλεσμα κλιμάκωσης της σύγκρουσης ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και Ρωσίας ο πόλεμος

Ρωσικά άρματα στο Ντονέτσκ

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα κλιμάκωσης της σύγκρουσης ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και την καπιταλιστική Ρωσία, σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη, συζήτηση σχετικά με τον «ένα χρόνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ανέφερε αναλυτικά:

«Εδώ και ένα χρόνο ΕΕ και κυβερνήσεις εμφανίζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ως “μονόπρακτο έργο”. Στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης πορείας κλιμάκωσης της σύγκρουσης ανάμεσα σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και την καπιταλιστική Ρωσία, στο έδαφος των μεταξύ τους σφοδρών μονοπωλιακών ανταγωνισμών. Θύματά τους είναι ο ουκρανικός κι ο ρωσικός λαός που για επτά δεκαετίες ζούσαν ειρηνικά στη Σοβιετική Ένωση.

Αποτελεί ψευτοδίλημμα τα περί “δημοκρατικής δύσης” από τη μία κι “ολοκληρωτικής Ρωσίας” από την άλλη, αφού και οι δύο πλευρές είναι καπιταλιστικές.

Το ΚΚΕ έχει καταδικάσει τις ευρωατλαντικές επεμβάσεις και το πραξικόπημα στην  Ουκρανία το 2014, την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και αγωνίζεται ενάντια  στην εντεινόμενη ελληνική εμπλοκή της κυβέρνησης της ΝΔ με τη στήριξη της ΝΑΤΟϊκής “αριστεράς” του ΣΥΡΙΖΑ, τη μετατροπή της χώρας σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και στόχο αντιποίνων.

Οι λαοί να δυναμώσουν την αυτοτελή τους πάλη για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για τα δικά τους συμφέροντα,  τη δική τους εξουσία.»

Δείτε ακόμα...