Ουκρανία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ: Συνεχόμενες πρόβες πολέμου απέναντι στη Ρωσία

Ενώ δεν έχει τελειώσει ακόμη η γιγάντια άσκηση «Sea Breeze 2021», που διοργανώνουν απο τις ΗΠΑ με την Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα ως τις 10 Ιούλη, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και άλλων 31 χωρών, το υπουργείο Αμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα θα διεξάγει από τα μέσα Ιούλη και άλλα κοινά γυμνάσια με ΗΠΑ, Πολωνία και Λιθουανία.

Η νέα ‘πρόβα πολέμου’ απέναντι στη Ρωσία, με την ονομασία «Three Swords 2021», θα διαρκέσει από 17 έως 30 Ιούλη, με τη συμμετοχή πάνω από 1.200 ανδρών και πάνω από 200 τεθωρακισμένων οχημάτων, στην περιοχή Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας. Επισήμως αναφέρεται ότι η άσκηση «θα διαμορφώσει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη και τον αποτελεσματικό συντονισμό τμημάτων από χώρες – εταίρους, για να διαφυλαχτεί και να βελτιωθεί η ποιότητα και το επίπεδο των ικανοτήτων μας για μάχη».

Στην πράξη, οι αλλεπάλληλες μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη «γειτονιά» της Ρωσίας επιβεβαιώνουν τη μεγάλη όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Μόσχα, υπηρετούν τη συγκέντρωση και την «ετοιμότητα» μεγάλου όγκου στρατιωτικών δυνάμεων στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Δείτε ακόμα...