Ρωσικά αεροδρόμια υποχρεώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας να περιορίσουν τις επιχειρήσεις τους έπειτα από ένα κύμα επιθέσεων ουκρανικών drones, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, η Aeroflot, προειδοποιήσε ότι θα χρειαστεί ολόκληρη την ημέρα για να αποκαταστήσει το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεων στον κεντρικό κόμβο της, το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Το Σερεμέτιεβο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, έκλεισε για σχεδόν τέσσερις ώρες την περασμένη νύχτα για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsiya. Δεκάδες πτήσεις είχαν καθυστέρηση. ’λλα αεροδρόμια που επηρεάσθηκαν ήταν τα Ντομοντέντοβο, Βνούκοβο και Ζουκόφσκι της Μόσχας, καθώς και περιφερειακά αεροδρόμια στο Καζάν, τη Σαμάρα, το Σαράτοφ στον ποταμό Βόλγα και στο Γκελεντζίκ στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν στη διάρκεια της νύχτας 69 drones, αλλά οι αρχές είπαν αργότερα ότι άλλα συνεχίζουν να εντοπίζονται σήμερα το πρωί πάνω από την περιφέρεια της Μόσχας.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας 116 drones, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίσθηκαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA



