Ουκρανικός ήταν ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία τον Νοέμβριο

Τα συντρίμμια του S- 300 που βρέθηκαν σε αγρόκτημα στην ανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία / 16-11-2022

Σε μια συγκυρία που υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας για την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών, με τη Βαρσοβία να δηλώνει πως δεν θα στείλει νέα στρατιωτικά πακέτα στο Κίεβο, ο πολωνικός Τύπος ανέφερε ότι ο πύραυλος που είχε πέσει στα νότια σύνορα τον Νοέμβρη, ήταν πολωνικός.

Η εφημερίδα Rzeczpospolita επικαλείται Πολωνούς ειδικούς που επιβεβαιώνουν ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους σε εγκαταστάσεις σιτηρών στην Πολωνία, είχε εκτοξευτεί από την Ουκρανία.

Μετά την έκρηξη του πυραύλου στην Πολωνία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ο Ουκρανός πρόεδρος, Β. Ζελένσκι, δήλωνε πως η Ρωσία χτύπησε ΝΑΤΟικό έδαφος και καλούσε το ΝΑΤΟ να εμπλακεί απευθείας στον πόλεμο.

Πηγές που γνωρίζουν τα της έρευνας είπαν στην Rzeczpospolita ότι η Πολωνία διακρίβωσε πως ο πύραυλος που είχε πέσει στο χωριό Πρζεβόντοφ ήταν S 300 5-W-55 με βεληνεκές από 75 ως 90 χλμ, που είχε βληθεί από ουκρανικό έδαφος.

«Την εποχή εκείνη οι ρωσικές θέσεις βρίσκονταν σε τέτοια απόσταση ώστε κανένας ρωσικός πύραυλος δεν θα μπορούσε να φθάσει στο Πρζεβόντοφ», έγραψε η Rzeczpospolita επικαλούμενη εκπρόσωπο της πολωνικής εισαγγελίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...