Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: 275 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν από επισιτιστική κρίση – Έκρυψε τις ευθύνες της ΕΕ

Ούρσουλα φον ντερ Λάγεν- ΕΕ

Περίπου 275 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επισιτιστικής ανασφάλειας φέτος, προειδοποίησε σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Η πρόεδρος της επιτροπής τα έριξε στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τις ευθύνες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους στόχους ανάπτυξης, την πράσινη μετάβαση, κτλ.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σύγκρουση κρίσεων που θα επιδεινώσει την επισιτιστική ανασφάλεια και την ανασφάλεια του χρέους σε όλο τον κόσμο. Μερικά από αυτά είναι κληρονομιά της πανδημίας και ευρύτερα ζητήματα που συνδέονται με το κόστος ζωής. Για παράδειγμα, οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας που έχουν αυξήσει το κόστος των λιπασμάτων ή των εξαγωγών μεταφοράς», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

«Οι κυρώσεις μας δεν αγγίζουν βασικά προϊόντα διατροφής», επεσήμανε η Ευρωπαία αξιωματούχος κρύβοντας ότι σημαντικό κομμάτι των ανατιμήσεων, της ακρίβειας, του μεγάλου κόστους στην ενέργεια που πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα των κυρώσεων της ΕΕ στην Ρωσία.

Δείτε ακόμα...