Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Καταδρομείς - Στρατιώτες - Στρατευμένοι - Φαντάροι
Φώτο Αρχείου / Καταδρομείς / Πηγή: Eurokinissi

Η αγορά 18 γαλλικών αεροσκαφών Rafale από την ελληνική κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη των αστικών Κομμάτων δεν πραγματοποιείται με κριτήριο την διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, την ειρήνη και την ευημερία του λαού μας, εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ και εντάσσεται στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα έχουν τεράστιες ευθύνες έχοντας ανακηρύξει σε προστάτες των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αυτούς δηλαδή που χρόνια τώρα ανέχονται ή “βάζουν πλάτη” στην προκλητικότητα και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας από την τουρκική αστική τάξη.

Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση, που ετοιμάζει τις ανατροπές του αιώνα για τα εργατικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και την ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας, εξελίσσεται στο ίδιο ακριβώς έδαφος με την περαιτέρω ανάμειξη της χώρας μας σε επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το κεφάλαιο και οι συμμαχίες του ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την εδαφική ακεραιότητα και τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, γι’ αυτό και δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας. Άλλωστε το ΝΑΤΟ είναι αυτό που εκτός από την υποχρέωση των μελών του να διαθέτουν το 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες, επιβάλλει και το 20% αυτών των αμυντικών δαπανών των χωρών, να πηγαίνει σε νέους εξοπλισμούς. Οι νέοι εξοπλισμοί, τα Rafale ακριβοπληρώνονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Είναι εξοργιστικό ότι για την αγορά των αεροσκαφών που θα ενταχθούν στη δύναμη του ΝΑΤΟ, ο ελληνικός λαός θα πληρώσει συνολικά πάνω από 2,3 δισ. ευρώ την ίδια στιγμή που :

-Στους φαντάρους συνεχίζεται να μην υπάρχει καμία οικονομική στήριξη για την θητεία μας, δίνεται “πενιχρός” μισθός 8€ το μήνα ενώ καλούμαστε να πληρώσουμε για τα πάντα, ακόμα και για την μετακίνηση μας προς τις οικογένειες μας στην περίοδο αδείας.

-Οι νεοσύλλεκτοι καλούνται να αγοράσουν μια σειρά από αναλώσιμα, επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, όλα όσα χρειάζονται για την ολοκλήρωση της θητείας τους.

-Με ευθύνη την κυβέρνησης σε πολλές περιπτώσεις ακόμα υπάρχει ανεπάρκεια των μέτρων πρόληψης και προστασίας, με στρατόπεδα να μετατρέπονται σε χώρους διασποράς του κορονοϊού.

Όσο οι νέοι στρατευμένοι και οι οικογένειές μας ματώνουμε για να τα βγάλουμε πέρα, η κυβέρνηση περηφανεύεται για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες. Βρίσκει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλάει τους λαούς.

Οι στρατιώτες που υπηρετούμε την στρατιωτική μας θητεία φυλάσσοντας τα σύνορα της πατρίδας μας βλέπουμε να επιβεβαιώνονται στη πράξη τα παραμύθια σχετικά με τους Ευρωατλαντικούς “συμμάχους” που είναι δήθεν εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας. Βλέπουμε πως μόνος δρόμος είναι η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και γι’ αυτό συμπορευόμαστε με τον αγώνα του λαού μας ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ στον αγώνα για άμεση απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για θωράκιση των συνόρων, για φιλία και συνεργασία όλων των λαών.

Ανδρέας Πούλος, Καταδρομέας

Δείτε ακόμα...