Π.Α.ΜΕ.: Αλληλεγγύη στο Λαό και τους Εργαζόμενους της Κολομβίας

Πηγή: Twitter

Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στον λαό και τους εργαζόμενους της Κολομβίας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 28 Απρίλη ενάντια στο αντιλαϊκό φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης Ντούκε.

Η Κυβέρνηση Ντούκε, κάτω από την πίεση των λαϊκών κινητοποιήσεων προχωρά με ελιγμούς αλλά και καταστολή. Από την μια μιλά για απόσυρση του νομοσχεδίου, από την άλλη οι δυνάμεις καταστολείς επιτίθενται με βία στις λαϊκές-εργατικές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό νεκρών, εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες.

Το ΠΑΜΕ στέκεται στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων της Κολομβίας, στον συνεχιζόμενο αγώνα τους ενάντια στην φτώχεια, την κρατική καταστολή και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες στις κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε χθες ο Συνήγορος του Λαού, μια δημόσια υπηρεσία προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 16 πολίτες και ένας αστυνομικός έχασαν τη ζωή τους στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου σε όλη τη χώρα. Το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για 846 τραυματίες, εκ των οποίων οι 306 είναι πολίτες.

Επιπλέον, 431 άνθρωποι συνελήφθησαν στις ταραχές που αμαύρωσαν ορισμένες διαδηλώσεις –αν και οι περισσότερες ήταν ειρηνικές– και η κυβέρνηση διέταξε την ανάπτυξη του στρατού σε κάποιες πόλεις.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...