Π. Καμμένος: Το 2015 οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκαναν συμφωνία με τις ΗΠΑ έναντι της Γερμανίας

Πάνος Καμμένος
Πάνος Καμμένος – Πηγή: Eurokinissi

Για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ το 2015 που επέκτεινε τις αμερικανικές βάσεις και μετέτρεψε την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο με αντάλλαγμα το 3ο μνημόνιο μίλησε στον «ΑΝΤ1» ο Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Το 2015 ουσιαστικά η Ελλάδα αποφάσισε, μετά την πίεση της Γερμανίας, της Μέρκελ και του Σόιμπλε, να αλλάξει γεωπολιτικά και να κάνει μια συμφωνία με τις ΗΠΑ που θα την μετέτρεπε ουσιαστικά στον κύριο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μεσόγειο. Αυτό επετεύχθη στις 25 Ιουνίου του 2015».

Δηλαδή ο Πάνος Καμμένος εξηγεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγινε «καλύτερο παιδί» πρωτίστως για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και όχι της Γερμανίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης και με οξυμένους τους ανταγωνισμούς με θύμα τον ελληνικό λαό που φορτώθηκε και πλήρωσε τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα 3 μνημονίων!

Ανέφερε ότι ο ίδιος ως υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στον τότε υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ και τους είπε ότι «εγώ ως υπουργός Άμυνας εξασφαλίζω αμυντική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την επέκταση της Σούδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο για τα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ, τα UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) του ΝΑΤΟ στη Λάρισα και η Ελλάδα θα μετετρέπετο σε κύριο εταίρο των ΗΠΑ στη θέση της Τουρκίας στη Μεσόγειο».

Δήλωσε πως ακολούθησε επικοινωνία του Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα και του είπε ότι «αυτά τα οποία είχαμε συζητήσει ισχύουν». Πρόσθεσε ότι το βράδυ ο Ομπάμα επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και στάλθηκε το επιτελείο των Γάλλων στις Βρυξέλλες «όπου όλη τη νύχτα γίναν οι συνομιλίες για το γαλλικό σχέδιο, το περίφημο μνημόνιο 3».

Όπως δήλωσε, «στις 6 το πρωί έκλεισε η συμφωνία, σφραγίστηκε από τις ΗΠΑ, εστράφη η Ελλάδα δηλαδή προς τις ΗΠΑ έναντι της Γερμανίας». Ανέφερε ότι μετά «ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στο συμβούλιο αρχηγών (της ΕΕ). Έγινε η συμφωνία έχοντας εξασφαλίσει και τη στήριξη της ΝΔ, τότε του Βαγγέλη του Μεϊμαράκη σαν πρόεδρο, και του ΠΑΣΟΚ κλπ.».

Δήλωσε ότι «με τον Τσίπρα κάναμε τη συμφωνία (…) προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από την πολιτική των Γερμανών που θέλανε ουσιαστικά να οικειοποιηθούν την κρατική περιουσία της χώρας».

Για τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι έγινε συζήτηση ένα βράδυ στη χειμερινή κατοικία του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς «όπου οι Γερμανοί πιέσανε να υπογραφεί η Συνθήκη των Πρεσπών». Είπε ότι ο ίδιος διαφωνούσε και διαπραγματευόταν με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ μια «στρατιωτική τριμερής συμφωνία που θα έδινε την επέκταση της βάσεως του Κοσόβου στις ΗΠΑ στα Σκόπια και δεν θα υπήρχε θέμα ονομασίας».

Υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «ήταν μία παγίδα που θέσαν στον Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ της Ειρήνης».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...