Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: Επιστολή για άδεια ειδικού σκοπού στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

λιμενικο
Φώτο Αρχείου, Πηγή: EUROKINISSI

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος(Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.) σχετικά με χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ). Σημειώνουν:

“κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με την Π.Ν.Π «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του» (ΦΕΚ 55/Α’/11-03-2020), θεσπίστηκαν οι άδειες ειδικού σκοπού προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς λόγω της αναστολής λειτουργίας των μονάδων εκπαίδευσης.

Στο διάστημα αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων σημαντικός αριθμός συναδέλφων μας με μικρά παιδιά εξάντλησαν το υπόλοιπο της κανονικής τους άδειας και ιδιαίτερα μετά τη επανέναρξη των μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των προσχολικών μονάδων, με τους γνωστούς περιορισμούς λειτουργίας τους οι συνάδελφοί μας αυτοί αντιμετωπίζουν σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να εξετασθεί η εφαρμογή του μέτρου της άδειας ειδικού σκοπού στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για όσο διαρκούν τα μέτρα και οι περιορισμοί λειτουργίας των μονάδων προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όσους πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.”

Δείτε ακόμα...