Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση για την ενίσχυση του εισοδήματος και απόσυρση του νομοσχεδίου για τον «τρομονόμο»

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση

Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Θεάματος και Ακροάματος στην παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση που διοργανώνουν πλήθος σωματείων από το χώρο του Πολιτισμού, απαιτώντας την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του καταρρακωμένου εισοδήματός τους από τον ένα σχεδόν χρόνο που είναι κλειστοί οι χώροι Πολιτισμού, καθώς και την αντίθεσή τους στο νέο «τρομονόμο» που επιδιώκεται να επιβληθεί στο σύνολο του οπτικοακουστικού χώρου, μέσα από τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που συζητιέται στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Β. Παρασκευόπουλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε για απόσυρση των διατάξεων του «τρομονόμου» στον οπτικοακουστικό χώρο.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή για να παραδώσουν το ψήφισμα απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και όχι «φτιασιδώματα».

Ενδεικτικό της μεγάλης ανταπόκρισης των καλλιτεχνών στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε ύστερα από πρόταση του ΠΜΣ, είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 7.000 υπογραφές. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. 

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης.

Δείτε ακόμα...