Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Συμβολικές κινητοποιήσεις σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας

Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων
Φώτο Αρχείου / Συμβολική κινητοποίηση για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Συμβολική κινητοποίηση στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων (ΓΝΤ) πραγματοποίησαν νοσηλευτές, εργαζόμενοι και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή και μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο ΓΝΤ.


Θεσσαλονίκη: Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

Στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι ενημέρωναν τους διερχόμενους για τα αιτήματα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με τους τελευταίους να εκφράζουν την συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών. Για άλλη μια φορά, μαζική ήταν η συμμετοχή των επικουρικών και συμβασιούχων που διεκδικούν, εκτός των άλλων, την μονιμοποίηση τους για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων δομών Υγείας.


Θεσσαλονίκη: Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ξεχωριστή παρουσία είχαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, αλλά και οι φυσικοθεραπευτές που διεκδικούν ένταξη στα ΒΑΕ. Στο πλευρό των νοσηλευτών και των άλλων υγειονομικών βρέθηκαν καλλιτέχνες της πόλης προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση στις διεκδικήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσθηκε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με θέμα το ρόλο του νοσηλευτή στη δημόσια υγεία, την εντατικοποίηση της εργασίας και το χτύπημα των εργασιακών του δικαιωμάτων, αλλά και την απόφαση να σταθεί με το κεφάλι ψηλά και να αγωνιστεί για το δίκιο του. Επίσης, μέλη του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ερμήνευσαν δύο τραγούδια. Η Εκδήλωση έληξε με το μοίρασμα κόκκινων τριαντάφυλλων σε όλους τους νοσηλευτές.


Νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης

Με συγκέντρωση, αρχικά στο σαλόνι και μετέπειτα στην πύλη του νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ τίμησε αγωνιστικά τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα του Νοσηλευτή.


Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα

Δείτε ακόμα...