Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας: Κάλεσμα από Σωματεία – Μαζικούς Φορείς – ΟΓΕ

Ημέρα Γυναίκας
Πηγή: Eurokinissi

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 11 π.μ.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 8 Μάρτη, στις 11 π.μ.. με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας, οργανώνουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση στις 8 Μάρτη στο Σύνταγμα. Δυναμώνουμε τη λαϊκή πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους, που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Στο κάλεσμά τους οι φορείς αναφέρουν:

«Καλούμε στη συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάρτη, στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών σε όλο τον κόσμο. Τούτες τις ώρες το μυαλό μας βρίσκεται στις χιλιάδες ξεριζωμένες οικογένειες, γυναίκες άνδρες και παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα δυναμώνοντας τη λαϊκή πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

“Καταδικάζουμε τη βαρβαρότητα της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ που εξαπολύουν πολέμους, διαλύουν χώρες, οδηγούν λαούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Τουρκίας που οδηγώντας χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επιδιώκει να εξασφαλίσει την ακόμα ενεργότερη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην εισβολή της στη Συρία.

Έχει μεγάλες ευθύνες η Ελληνική Κυβέρνηση που εμπλέκει ενεργά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, υποστηρίζει τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τις Συμφωνίες Ε.Ε-Τουρκίας, , συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την πυγμή της η Κυβέρνηση ας την δείξει απέναντι στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και όχι απέναντι στους κατατρεγμένους πρόσφυγες.

Η προστασία των συνόρων δεν μπορεί να συνοδεύεται με απανθρωπιά, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για εκτοπισμούς προσφύγων σε ξερονήσια, δεν νομιμοποιεί ακροδεξιές, ρατσιστικές φωνές και δράσεις, για να μένουν τελικά στο απυρόβλητο οι θύτες αυτής της πολιτικής.

Με τη μαζική συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση στις 8 Μάρτη απαιτούμε:

  • Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.
  • Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Στήριξη του δικαιώματος των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές».

«Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης, την εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουν όλες οι γυναίκες ισότιμα δικαιώματα όχι μόνο στην εργασία, αλλά σε κάθε πλευρά της ζωής τους».

Σωματεία, Ομοσπονδίες, Ο.Γ.Ε με κοινό τους ψήφισμα, καλούν στη συγκέντρωση και προσθέτουν:

«Δεν είναι μονόδρομος η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων των κρατών – μελών, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ξεζουμίζουν όλους τους εργαζόμενους και ακόμα περισσότερο τις γυναίκες εργαζόμενες και καθιστούν τη μητρότητα πεδίο κερδοφορίας και πανάκριβο εμπόρευμα, όπως και τον ελεύθερο χρόνο».

“Η διέξοδος για μας, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση. Οι αγώνες των εργατριών του περασμένου αιώνα, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα τους αγώνες των εργαζομένων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δυναμώνοντας το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους» σημειώνει στο κάλεσμά της η ΟΓΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνει το ΠΑΜΕ

« Η 8 Μάρτη είναι μέρα σύμβολο αγώνα των εργατριών και των γυναικών της βιοπάλης. Με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας οργανώνουμε την πάλη για ισοτιμία – δικαιώματα – χωρίς εκμετάλλευση».

Σε μαζική συμμετοχή καλούν μεταξύ άλλων η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου – Χάρτου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής ο οποίος οργάνωσε εκδήλωση το πρωί της Παρασκευής, στα γραφεία του (Συγγρού 80-88, 7ος όροφος), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος Ν. Πλουμπίδης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρ. ΔΕΚΟ – Τραπεζών, το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote E Value Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα, Ιμβριώτη», η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών κι Εμπόρων Αθήνας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.


Δείτε ακόμα...