Πακιστάν: Δώδεκα οι νεκροί εξαιτίας της έκρηξης σε ορυχείο άνθρακα

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί ανθρακωρύχοι από την κατάρρευση μεγάλου μέρους ανθρακωρυχείου στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, η οποία πιστεύεται πως οφειλόταν σε έκρηξη συγκεντρωμένης ποσότητας μονοξειδίου του άνθρακα.

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε με τον εντοπισμό 12 πτωμάτων. Δυο πτώματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και άλλα 10 το πρωί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμπντουλ Γάνι Μπαλούτς, επιθεωρητής υπηρεσίας αρμόδιας για την ασφάλεια των ορυχείων και των μεταλλείων στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Χθες Τρίτη το βράδυ, ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν κάπου 244 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης εξαιτίας έκρηξης αερίου σε σήραγγα ανθρακωρυχείου το οποίο διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία, στην περιοχή Χοστ της επαρχίας.

Ακόμη οκτώ εργαζόμενοι επίσης παγιδεύτηκαν για ώρες προσπαθώντας να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, προτού τους βγάλει στην επιφάνεια ομάδα διάσωσης. Κάποιοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Επιτόπου επιχείρησαν ομάδες διάσωσης του υπουργείου Ορυχείων και Μεταλλείων και της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Γενικά οι συνθήκες εργασίας στα μεταλλεία και τα ορυχεία του Πακιστάν χαρακτηρίζονται επικίνδυνες, οι κανονισμοί ασφαλείας ανεπαρκείς και ο εξοπλισμός προστασίας των εργαζομένων ελλιπής. Τα δυστυχήματα στον τομέα αυτό δραστηριότητας είναι συχνά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...