Πακιστάν: Δύο στρατιωτικοί αξιωματούχοι νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου

Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν
Φώτο Αρχείου / Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν / Πηγή: Zacharie Grossen

Δύο στρατιωτικοί αξιωματούχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν μια βόμβα ανατίναξε το όχημά τους σε μια περιοχή του νοτιοδυτικού Πακιστάν όπου λειτουργούν αυτονομιστές, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Δεν υπήρξε άμεσος ισχυρισμός ευθύνης για την έκρηξη της Τετάρτης στο Pasni, μια παράκτια πόλη της επαρχίας του Μπαλουκιστάν, αλλά αυτονομιστές αντάρτες ισχυρίστηκαν παρόμοιες επιθέσεις στην περιοχή στο παρελθόν.

Το Πακιστάν κατηγόρησε την Ινδία ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές από το γειτονικό Αφγανιστάν και ο πακιστανικός στρατός φαίνεται να υπαινίσσεται την ινδική συμμετοχή στην τελευταία επίθεση.

“Τέτοιες δειλές πράξεις από εικονικά στοιχεία, που υποστηρίζονται από εχθρικές υπηρεσίες πληροφοριών, δεν μπορούν να σαμποτάρουν τη σκληρή κερδοφόρα ειρήνη και ευημερία στο Μπαχαλουάν”, ανέφερε σε δήλωση το γραφείο πληροφοριών του στρατού.

Η Ινδία αρνείται ότι υποστηρίζει οποιονδήποτε Πακιστανό αντάρτη. Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι υποστηρίζει αυτονομιστές στην περιοχή του Κασμίρ με την πλειοψηφία των Μουσουλμανικών Ιμαλαΐων. Το Πακιστάν λέει ότι προσφέρει μόνο στους Κασμίρ μαχητές πολιτική υποστήριξη.

Πηγή: Reuters

Δείτε ακόμα...