Πακιστάν: Εκλογές θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 90 ημέρες

Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν
Φώτο Αρχείου / Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν / Πηγή: Zacharie Grossen

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Πακιστάν μέσα σε 90 ημέρες, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Πληροφοριών Φαρούκ Χαμπίμπ.

Ο Χαμπίμπ ανακοίνωσε τις εκλογές μέσω μιας ανάρτησης του στο Twitter, παρά το γεγονός ότι την τελική απόφαση θα λάβει ο πρόεδρος του Πακιστάν και η εκλογική επιτροπή.

Ο πρωθυπουργός Ίμραν Χαν συμβούλευσε τον πρόεδρο Αρίφ Αλβί να διαλύσει το κοινοβούλιο, αφού ο αναπληρωτής πρόεδρος του σώματος, εμπόδισε μία κίνηση για την απομάκρυνση του πρωθυπουργού.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Χαν είχε δηλώσει ότι η κίνηση της απομάκρυνσης του από την εξουσία, ήταν μία προσπάθεια κυβερνητικής αλλαγής, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Χαν είχε δηλώσει σε μία ομάδα ξένων δημοσιογράφων ότι: “ Η κίνηση για την απομάκρυνση μου είναι μία κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις (του Πακιστάν) από τις ΗΠΑ”.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απομάκρυνση του Χαν από την εξουσία, αφού ο ίδιος προέβη σε παρόμοιες καταγγελίες κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...