Πακιστάν: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον εγκατάστασης ενεργειακού ομίλου

Έξι μέλη του προσωπικού ασφαλείας εγκατάστασης εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου στο Πακιστάν, που εκμεταλλεύεται ουγγρική εταιρεία, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Περίπου πενήντα μαχητές επιτέθηκαν προχθές το βράδυ, περί τα μεσάνυχτα, στην εγκατάσταση που ανήκει στην εταιρεία MOL της Ουγγαρίας στην περιοχή Χανγκού, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Με σύντομη ανακοίνωσή του, το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας πως οι μαχητές του επιτέθηκαν σε «σημείο ελέγχου της συνοριοφυλακής».

Τέσσερις από τους νεκρούς ήταν μέλη της Frontier Constabulary, παραστρατιωτικής δύναμης, και δυο ήταν ιδιωτικοί φρουροί, σύμφωνα με την πακιστανική αστυνομία.

Ο όμιλος MOL, με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα στην Ουγγαρία, διευκρίνισε πως κανένας από τους υπαλλήλους της δεν βρισκόταν επιτόπου όταν έγινε η επίθεση, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό.

Η MOL είναι παρούσα στο Πακιστάν από το 1999 και απασχολεί περίπου 400 ανθρώπους στη χώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...