Πακιστάν: Φτάνει σήμερα στο Ισλαμαμπάντ ο ΥΠΕΞ των Ταλιμπάν

Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν
Φώτο Αρχείου / Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν / Πηγή: Zacharie Grossen

Κεντρικό ρόλο στις διεργασίες γύρο από το Αφγανιστάν επιδιώκει σταθερά να διαδραματίσει και το Πακιστάν. Οι σχεδιασμοί του είναι ανταγωνιστικοί σ’ αυτούς της Ινδίας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, σήμερα φτάνει στο Ισλαμαμπάντ ο ΥΠΕΞ των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτακί. Συνόδεύεται από στελέχη των υπουργείων Εμπορίου και Οικονομικών, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση για την ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η πρόσφατη επίσκεψη του Πακιστανού ΥΠΕΞ στην Καμπούλ.

Στο Πακιστάν άλλωστε αναμένεται σήμερα και ο νέος απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν, Τ. Γουέστ, που στις αρχές της βδομάδας ξεκίνησε επαφές σε Ευρώπη και Ασία.

Ενδεικτικές των πυκνών παζαριών είναι επίσης οι δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του Ρώσου Προέδρου, Ζ. Καμπούλοφ, ότι σήμερα θα συνεδριάσει στο Ισλαμαμπάντ και η λεγόμενη «διευρυμένη τρόικα» για το Αφγανιστάν (συμμετέχουν ΗΠΑ, Ρωσία, Πακιστάν και Αφγανιστάν).

Δείτε ακόμα...