Πακιστάν: Πάνω από 21 νεκροί από το κρύο σε μποτιλιάρισμα

Πακιστάν: Πάνω από 21 νεκροί από το κρύο σε μποτιλιάρισμα
Πηγή: AP

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν, αποκλεισμένοι σ’ ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα που προκλήθηκε από τη συρροή δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών σε μια ορεινή πόλη όπου έπεφτε ασυνήθιστα πολύ χιόνι, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι πακιστανικές υπηρεσίες διάσωσης Rescue 1122 έδωσαν στη δημοσιότητα έναν κατάλογο 21 ανθρώπων που υπέκυψαν, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, η γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους. Ο Χασαάν Χαουάρ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Πουντζάμπ, διευκρίνισε πως κατέληξαν από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οκτώ άνθρωποι πέθαναν από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό τους, αλλά δεν ήταν σαφές αμέσως αν τα άλλα θύματα υπέκυψαν από την ίδια αιτία ή δηλητηριασμένα από μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν μέσα στην καμπίνα του οχήματός τους.

Σύμφωνα με έναν τουρίστα, ο οποίος εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένος στην πόλη, σήμερα το απόγευμα εξακολουθούσε να χιονίζει. «Οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια τρομερή κατάσταση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Ουσμάν Αμπάσι.

Οι αρχές της επαρχίας Πουντζάμπ ανακοίνωσαν πως το Μουρί κηρύχθηκε «ζώνη καταστροφής» και ζήτησαν από τον πληθυσμό να μη μεταβαίνει πλέον εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...