Πακιστάν: Πάνω από 800 άνθρωποι νεκροί, χιλιάδες άστεγοι και μεγάλες καταστροφές

(Φωτό αρχείου)

Περισσότεροι από 800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιούνιο στο Πακιστάν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων κατά την περίοδο των μουσώνων, σε μια “σπάνιου μεγέθους καταστροφή” που έχει σημειωθεί στη χώρα, σύμφωνα με την υπουργό που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση των Κλιματικών Αλλαγών, η οποία θα απευθύνει έκκληση για διεθνή βοήθεια.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν και το τελευταίο 24ωρο μεγάλο τμήμα της χώρας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 9 ήταν παιδιά, σύμφωνα με τις αρχές.

Η κυβέρνηση θα απευθύνει έκκληση για διεθνή βοήθεια μόλις ολοκληρωθεί ο υπολογισμός των ζημιών, σημείωσε σήμερα η υπουργός που είναι αρμόδια για τις Κλιματικές Αλλαγές Σέρι Ρέχμαν που ανακοίνωσε ότι έχουν πληγεί τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άνθρωποι. 

Από τις καταστροφές χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια, δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ παρασύρθηκαν γέφυρες και καταστράφηκαν σοδειές.

Συγκεκριμένα, πάνω από 125.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και 288.000 έχουν υποστεί ζημιές. 

Περίπου 700.000 εκτρεφόμενα ζώα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 800.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων καταστράφηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επίσης, σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα οδοστρώματος έχουν επίσης υποστεί ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...