Πακιστάν: Πρόσθετες κατηγορίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Καν

Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν
Φώτο Αρχείου / Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν / Πηγή: Zacharie Grossen

Εγγύηση για να μείνει προσωρινά ελεύθερος μέχρι και τις 12 Σεπτέμβρη ο Ιμράν Καν όρισε το δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, όπου χτες παρουσιάστηκε πάλι ο ηγέτης του ΡΤΙ και πρώην πρωθυπουργός, που είναι αντιμέτωπος με διάφορες κατηγορίες, όπως προβλέπει η «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία της χώρας.

Πάντως σε βάρος του Καν προστέθηκαν τέσσερις ακόμα κατηγορίες, μεταξύ άλλων για «εγκληματικό εκφοβισμό», για ομιλίες που έκανε στη διάρκεια των διαδηλώσεων που συνεχίζει να οργανώνει το κόμμα του, προτάσσοντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και επιμένοντας να κατηγορεί την κυβέρνηση Σαρίφ για «δικτατορική συμπεριφορά» κ.λπ. Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε ότι την άνοιξη η κυβέρνηση Καν «έπεσε» μετά από πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση (με κυρίαρχο το κόμμα της «Μουσουλμανικής Ενωσης», που για χρόνια πρωτοστάτησε στη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ) και μετά από καταγγελίες του κόμματός του για «συνωμοσία απέξω».

Οι ενδοαστικές διεργασίες στη χώρα εντείνονται, την ώρα η οικονομία της αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα (βλ. και νέα προσφυγή στο ΔΝΤ) και ενώ βαθαίνουν τα τραγικά αδιέξοδα για τον λαό, που μετρά νέες πληγές μετά και τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τεράστιο μέρος της χώρας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...