Πακιστάν: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Χαν

Φωτό αρχείου: Ιμράν Χαν

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν συνελήφθη σήμερα από τον στρατό, ανακοίνωσε συνεργάτης του. Ο Χαν συνελήφθη όταν μετέβη σε δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ όπου θα εκδικαζόταν υπόθεση διαφθοράς στην οποία ήταν κατηγορούμενος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λίγη ώρα αφού ο Πακιστανός πρώην πρωθυπουργός εισήλθε στο κτίριο του Ανώτερου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ τον ακολούθησαν μέλη παραστρατιωτικών ομάδων και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Η πύλη του κτιρίου αποκλείστηκε από θωρακισμένα οχήματα, ενώ ο Χαν απομακρύνθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Ο Ίμραν Χαν συνελήφθη για την υπόθεση Qadir Trust», ανέφερε η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, αναφερόμενη σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Χαν απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία πέρυσι τον Απρίλιο, έπειτα από πρόταση μομφής. Ο ίδιος είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι ενορχήστρωσαν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εναντίον του επειδή είχε αναπτύξει τις σχέσεις της χώρας του με την Κίνα. Τον Μάρτιο είχε ακυρωθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφού ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και αστυνομικών που είχαν πάει στο σπίτι του για τον συλλάβουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...