Πακιστάν: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο – 6 νεκροί

Ελικόπτερο των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων στο οποίο επέβαιναν έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός, συνετρίβη χθες Δευτέρα, αφότου απογειώθηκε για να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Ελικόπτερο του πακιστανικού στρατού που συμμετείχε στις επιχειρήσεις διάσωσης» πλημμυροπαθών «στη Λασμπέλα, στην (επαρχία) Μπαλουτσιστάν, έχασε την επαφή» με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, ανέφερε αρχικά το γενικό επιτελείο σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Στην ανακοίνωση διευκρινιζόταν πως ανάμεσα στους επιβάτες είναι ο «διοικητής του 12ου σώματος στρατού που επέβλεπε τις επιχειρήσεις διάσωσης» μετά τις πλημμύρες στην Μπαλουτσιστάν. Ο αξιωματικός, ο υποστράτηγος Σαρφράζ Αλί, είναι ο πιο υψηλόβαθμος στην περιοχή και από τους σημαντικότερους στην ιεραρχία των πακιστανικών ένοπλων δυνάμεων.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκε το αεροσκάφος δεν διευκρινίστηκαν. Στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν τα συντρίμμια του ελικόπτερου.

Οι πλημμύρες που οφείλονται στον μουσώνα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 478 ανθρώπους από τα μέσα Ιουνίου στο Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 136 στην Μπαλουτσιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...