Πακιστάν: Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις πρωτοφανή χιονοπτώσεις

Πρωτοφανή χιονόπτωση στο Πακιστάν εγκλωβίζει εκατοντάδες οχήματα
Πρωτοφανή χιονόπτωση στο Πακιστάν εγκλωβίζει εκατοντάδες οχήματα

Μια τουρίστρια παγιδευμένη στο αυτοκίνητό της για ώρες από την πρωτοφανή χιονόπτωση στο Πακιστάν περιέγραψε πώς «είδε το θάνατο» μπροστά της καθώς περίμενε βοήθεια.

Η Samina ήταν ένας από τους χιλιάδες που έσπευσαν να δουν τη χειμερινή χιονόπτωση στην πόλη Murree στην κορυφή του λόφου.

Όμως μια χιονοθύελλα την Παρασκευή οδήγησε στο να κοπούν δέντρα και να αποκλείσουν τους δρόμους μέσα και έξω από την πόλη ακριβώς βόρεια της πρωτεύουσας.

Περίπου 1.000 οχήματα καθηλώθηκαν και τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο πολύτεκνες οικογένειες.

Σύμφωνα με τον Tariq Ullah, έναν αξιωματούχο στην κοντινή πόλη Nathiagali, η χιονοθύελλα έριξε έως και 1,5 μέτρο χιονιού μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Ωστόσο, μεταξύ αυτών που πέθαναν ήταν 10 παιδιά, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς και δύο οικογένειες πέντε και οκτώ ατόμων.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οκτώ άνθρωποι πάγωσαν μέχρι θανάτου, ενώ η ασφυξία μετά την εισπνοή αναθυμιάσεων ενώ προσπαθούσαν να κρατηθούν ζεστά στα οχήματά τους έχει δοθεί ως πιθανή αιτία για τους υπόλοιπους.

Πηγή: BBC

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...