Πακιστάν: Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 98 τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση αμαξοστοιχίας

Πηγή: Twitter

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 98 τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση αμαξοστοιχίας κοντά στην πόλη Ντάρκι του νότιου Πακιστάν, λένε αξιωματούχοι, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες διάσωσης για να βρουν επιζώντες παγιδευμένους στα συντρίμμια.

Η σύγκρουση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας κοντά στην πόλη Ντάρκι, περίπου 440 χιλιόμετρα (273 μίλια) βόρεια της μεγαλύτερης πόλης του Καράτσι του Πακιστάν.

«Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Βρέθηκαν τριάντα δύο πτώματα και οι τραυματίες, είναι 98, αλλά ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται », δήλωσε ο Δρ Manzoor Jakhrani, ανώτερος αξιωματούχος υγείας.

«Οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται, οι άνθρωποι είναι ακόμα παγιδευμένοι στα τρένα.»

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε» από τη συντριβή και διέταξε τον υπουργό σιδηροδρόμων Azam Swati να φτάσει στον τόπο του ατυχήματος τη Δευτέρα.

«Ζήτησα από τον υπουργό Σιδηροδρόμων να φτάσει στο σημείο και να εξασφαλίσει ιατρική βοήθεια σε τραυματίες και υποστήριξη σε οικογένειες των νεκρών», ανέφερε στο Twitter.

«Διέταξα εκτεταμένη διερεύνηση των σφαλμάτων ασφαλείας των σιδηροδρόμων» συνέχισε.

Ο πακιστανικός στρατός έχει αποστείλει ελικόπτερα διάσωσης, ασθενοφόρα και εξειδικευμένα πληρώματα έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής.

Το γηράσκον σιδηροδρομικό σύστημα του Πακιστάν έχει δει πολλά ατυχήματα και συντριβές τα τελευταία χρόνια, με διαδοχικές κυβερνήσεις να επενδύουν ελάχιστα στη συντήρηση των γραμμών και των συστημάτων σήματος.

Το 2019, τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη σε κάνιστρο αερίου και πυρκαγιά σε ένα υπερπλήρωμα επιβατικό τρένο κοντά στην πόλη του Liaquatpur.

Πηγή: aljazeera.com

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...